Budapesti és londoni idő

Budapest
London

Londoni időjárás

+9
H: +10°
L: 0°
London
Csütörtök, 05 Április
7 napos előrejelzés
Pén Szo Vas Hét Ked Sze
           
+12° +11° +15° +14° +14° +13°
+ + + +10° + +

Olimpiai visszaszámláló
(nap/óra/perc/másodperc)

Ünnepek, események a hónapban

Bolondok napja
Angolul: April Fools' Day
Időpont: április 1.
Helyszín:
Részletek
Hivatalos oldal

Húsvéti vásár
Angolul: Easter Fair
Időpont: Húsvét tájéka
Helyszín: Battersea Park
Részletek
Hivatalos oldal

Oxford-Cambridge evezőverseny
Angolul: Oxford-Cambridge Boat Race
Időpont: április 7.
Helyszín: Putney-híd->Chiswick-híd
Részletek | Hivatalos oldal

Húsvét
Angolul: Easter
Időpont: április 8-9.
Helyszín:
Részletek
Hivatalos oldal

Ünnepi sortűz
Angolul: Royal Gun Salutes
Időpont: április 21.
Helyszín: Hyde Park
Részletek
Hivatalos oldal

Londoni maraton
Angolul: London Marathon
Időpont: április 22.
Helyszín: Greenwich Park->Mall
Részletek
Hivatalos oldal

Szent György nap
Angolul: St George's Day
Időpont: április 23.
Helyszín: városszerte
Részletek
Hivatalos oldal

Munkaszüneti napok a hónapban

Nagypéntek: április 6.
Húsvét hétfő: április 9.

Események áprilisban

Esemény neve: Maundy Thursday - the Ceremony of the Royal Maundy (Nagycsütörtök - Nagycsütörtöki királyi ünnepség)
Ezen a jeles eseményen, melyet Anglia nagyszerű székesegyházaiban tartanak, szétosztják a 'nagycsütörtöki pénzt' a az arra érdemes lakosoknak (a legidősebb hölgy és a legidősebb úr), akiket azért választottak, mert rengeteget a közösségért. Ünnepélyes vörös és fehér színű tarsolyt kapnak, melyekben külön erre az alkalomra készített pénzérmék vannak. A fehér tarsolyban pontosan annyi pénzérme van, ahágy éve az uralkodó uralkodik. A vörös tarsoly pedig a szegényeknek adományozott ajándékokat helyettesítő pénzt tartalmazza.
Időpont: Húsvét előtti csütörtök
Helyszín: a királynő uralkodása előtt a nagycsütörtöki ünnepséget mindig Londonban tartották. Trónra lépésekor a királynő úgy döntött, hogy az ünnepséget minden évben máshol tartsák az ország egyik kijelölt székesegyházában, de elég gyakran esik a választás Londonra is.

Esemény neve: Húsvét hétvége
Az Egyesült Királyságban a Húsvétot többek között hosszú hétvégével is ünneplik. A Húsvét előtti péntek (Nagypéntek), valamint Húsvét hétfő hivatalos munkaszüneti nap. Törvény írja elő a munkaszüneti napot, de ha valami mégis nyitva van ezeken a napokon, általában vasárnapi nyitva tartás szerint.

Esemény neve: British Summertime begins (megkezdődik a nyári időszámítás)
2002-ben a Egyesült Királyságbeli nyári időszámítást összekötötték az európaival. Az órát minden év Húsvét vasárnapján hajnali 1 órakor állítják előre egy órával.

Esemény neve: London Harness Horse Parade (Londoni 'felszerszámozó' Lovas Bemutató)
A bemutató alkalmából a világ legkiválóbb verseny és magánlovaiból és lovaskocsijaiból (a hagyományos söröskocsiktól a díszes lovaskocsikig) több mint 300 gyűlik össze, hogy az áhított szalagcsokrokért versenyezzenek.
Időpont: Húsvét hétfő, 9:00-14:00
Helyszín: Battersea Park
Megálló: Battersea (vagy gyalog a Sloane Square-től)

Esemény neve: London Marathon (Londoni maraton)
Minden évben megrendezésre kerül a londoni maraton, amely akár egy karneválhoz is hasonlítható, mivel a harmincezer futó közül sokan jelmezbe öltözve teszik meg a Greenwich Park és a Mall közötti valamivel több, mint 42 kilométeres távot. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek versenyzők. A maraton fő célja adományok gyűjtése jótékonysági célokra. A verseny 9.00 és 9.30 között kezdődik Greenwich és Blackheath-ben, egy olyan útvonalon, melyet úgy terveztek, hogy kövesse a Temze útvonalát amennyire csak lehet, és a város szívében fejeződjön be.
Időpont: általában április 2. vagy 3. vasárnapja
Helyszín: Greenwich Park-tól a Mall-ig;
Állomás: attól függ hol akarsz lenni. Green Park, ha a végén; Greenwich vagy Blackheath Station vasúti megállóhely, ha a kezdetnél, és közötte sok-sok helyen, de a Tower Bridge egy nagyon jó hely.
Weboldal: virginlondonmarathon.com

Esemény neve: Royal Gun Salutes in Hyde Park (ünnepi sortűz a Hyde Parkban)
A királynő születésnapja alkalmából a Királyi Lovas Tüzérség hetvenegy katonája végigvonul a St Johnes Wood-on, majd a Hyde Park-ban délben elsütik a negyvenegy ágyút. A felvonulásban ezernégyszáz ember, kétszáz ló és négyszáz zenész vesz részt. Egy órával később hatvankét lövéssel köszöntik az uralkodót a Tower-nél. A díszsortüzekre (Royal Salutes) azért kerül sor délben, mert az ágyút elsütő tüzérek polgári önkéntesek, akik ebédszünetüket áldozzák a ceremóniára.
Időpont: április 21. - vasárnap soha nem tartanak ünnepi sortüzet, ha 21-e éppen vasárnapra esik, a sortüzet a következő napra halasztják.
Helyszín: Hyde Park (a Dorchester Hotel-lel szemben) és Tower of London
Megálló: Hyde Park Corner, Tower Hill

Esemény neve: St George's Day (Szent György nap)
Az ország védőszentjének tiszteletére felvonulásokat rendeznek, illetve különböző rendezvények is várják az ünnepelni vágyókat, korhűen felállított piacokkal, énekesekkel, műsorokkal, íjász és egyéb versenyekkel. A Trafalgar Square-en utcai zenészek, mutatványosok szórakoztatják az embereket, illetve aki megéhezik, az fabódékban ételárusoktól vehet különböző finomságokat.
Időpont: április 23.
Helyszín: városszerte

<< vissza

» Szerkesztő: Suz
» Látogatók: Site Meter
» Design: Version 1.0
» Host: EU5.org
» Online: online
» Nyitás: 2012.04.01.
» Felbontás: 1280x1024
» Böngésző: Safari, Firefox, Opera
» Hozzáadás a kedvencekhez! (Firefox)
A galériában csak általam készített képek találhatóak. A látnivalók mellett olyan különleges albumokat hoztam létre, mint például 'London színei', 'Londoni hangulat', 'Filmes helyszínek' vagy éppen 'Állatok Londonban'.
A fórum az élmények és tapasztalatok megosztására, ismeretségek kötésére szolgál, emellett a kérdések, észrevételek, javaslatok közzétételének színhelye.
Free Web Hosting