Budapesti és londoni idő

Budapest
London

Londoni időjárás

+9
H: +10°
L: 0°
London
Csütörtök, 05 Április
7 napos előrejelzés
Pén Szo Vas Hét Ked Sze
           
+12° +11° +15° +14° +14° +13°
+ + + +10° + +

Olimpiai visszaszámláló
(nap/óra/perc/másodperc)

Ünnepek, események a hónapban

Bolondok napja
Angolul: April Fools' Day
Időpont: április 1.
Helyszín:
Részletek
Hivatalos oldal

Húsvéti vásár
Angolul: Easter Fair
Időpont: Húsvét tájéka
Helyszín: Battersea Park
Részletek
Hivatalos oldal

Oxford-Cambridge evezőverseny
Angolul: Oxford-Cambridge Boat Race
Időpont: április 7.
Helyszín: Putney-híd->Chiswick-híd
Részletek | Hivatalos oldal

Húsvét
Angolul: Easter
Időpont: április 8-9.
Helyszín:
Részletek
Hivatalos oldal

Ünnepi sortűz
Angolul: Royal Gun Salutes
Időpont: április 21.
Helyszín: Hyde Park
Részletek
Hivatalos oldal

Londoni maraton
Angolul: London Marathon
Időpont: április 22.
Helyszín: Greenwich Park->Mall
Részletek
Hivatalos oldal

Szent György nap
Angolul: St George's Day
Időpont: április 23.
Helyszín: városszerte
Részletek
Hivatalos oldal

Munkaszüneti napok a hónapban

Nagypéntek: április 6.
Húsvét hétfő: április 9.

Taxi

Taxizni Londonban meglehetősen költséges. A hagyományos taxik kiállási díja 2,40 font. A díjat ezt követően a megtett távolság vagy az eltelt idő függvényében kell fizetni. Az utóbbit várakozás esetén kell fizetni. A telefonos rendelés plusz 2 fontba, a Heathrow reptéren történő beszállás plusz 2,40 fontba kerül. Ha hitelkártyával fizetünk, akkor általában 10 százalék a felár. Csomagokért néha további díjat számolnak fel. Borravalót ugyan nem várnak el a taxisok, de általában illik felfelé kerekíteni a végösszeget.

Taxit a pályaudvarok előtti taxiállomásokon lehet a legkönnyebben fogni, de az utcán is próbálkozhatunk, ha a szabad jelzés ki van világítva. Éjjel, amikor sokan mennek haza éjszakai szórakozás után, ez nem mindig könnyű. Ezért érdemes telefonon rendelni, igaz így is gyakran sokat kell várni.

Ha a hölgyek nagyobb biztonságban akarják érezni magukat, akkor érdemes a Lady Cabs vagy a Dial-A-Cab cégeket hívni, ahol női sofőrök dolgoznak.

Bár a londoni taxisok igen jól felkészültek, az úticél megadásakor érdemes megadni a kerület vagy a legközelebb eső főforgalmi út nevét. A sofőrök általában igen megbízhatóak, de ha problémánk lenne, akkor azt a Public Carriage Office 0845 602 7000-es telefonszámán jelenthetjük.

Aki kocsival érkezik, de már nem tud hazavezetni, és autóját nem kívánja hátrahagyni, az hívhatja a Scooterman sofőrszolgálatot, amely az autót a sofőrrel együtt szállítja haza. A megrendelést követően legalább fél óra szükséges, hogy kiérkezzenek.

A nagy taxik mellett igénybe vehetjük a fekete taxiknál jóval olcsóbb, normál autókat használó taxis társaságokat is, amelyek főleg London külvárosában, vagy Nagy-Londonon kívül találhatók és előre meghatározott díjért vállalják a fuvart, azonban ezek a taxik az utcán nem vehetnek fel utasokat. A minicab taxik számairól a 24 órán át rendelkezésre álló + 44 20 7387 8888 telefonszámon kaphatunk információt.

Azokat, akik az éjszakai szórakozóhelyekről mennek haza, gyakran környékezik meg nem hivatalos és nem túlságosan bizalomkeltő, normál autóval közlekedő taxisofőrök. Mégis néha ez az egyetlen módja, hogy este hazajussunk, ha nem akarunk az éjszakai buszra várni. A tarifa itt alku kérdése, és jobb, ha egyszerre többen utazunk, bár nem igazán történnek komolyabb incidensek. Borravalót ilyenkor nem szokás adni.

<< vissza

» Szerkesztő: Suz
» Látogatók: Site Meter
» Design: Version 1.0
» Host: EU5.org
» Online: online
» Nyitás: 2012.04.01.
» Felbontás: 1280x1024
» Böngésző: Safari, Firefox, Opera
» Hozzáadás a kedvencekhez! (Firefox)
A galériában csak általam készített képek találhatóak. A látnivalók mellett olyan különleges albumokat hoztam létre, mint például 'London színei', 'Londoni hangulat', 'Filmes helyszínek' vagy éppen 'Állatok Londonban'.
A fórum az élmények és tapasztalatok megosztására, ismeretségek kötésére szolgál, emellett a kérdések, észrevételek, javaslatok közzétételének színhelye.
Free Web Hosting